• Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende dag in huis
  • Binnen 14 dagen retourneren
  • Binnen 2 uur antwoord op al uw vragen
  • T-shirt handmatig gecontroleerd en verpakt
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 17:00 besteld, volgende dag in huis
  • Binnen 14 dagen retourneren
  • Binnen 2 uur antwoord op al uw vragen
  • T-shirt handmatig gecontroleerd en verpakt

De missie van DutchCraft: Duurzame premium kleding

Er moet iets veranderen in de huidige kledingindustrie, dat is wel duidelijk. Bijna al onze kleding komt uit lagelonenlanden met slechte leef- en werkomstandigheden en zwaar bewerkte stoffen. Wij vinden dat dit anders kan. Als eerste merk presenteren wij eerlijk gemaakte T-shirts volledig ontworpen en gemaakt in Nederlandse naaiateliers.

Dit om het ambacht weer terug te brengen naar Nederland en de lokale economie te steunen. Daardoor zijn de transport processen kort wat milieutechnisch goed is; vermindering van de CO2 uitstoot en werken we met ongebleekte biologische stoffen. En natuurlijk een super fijn T-shirt dat lekker zit. Een win-win situatie toch?

Fantastische kwaliteit, eerlijk gemaakt in Nederland. Met de beste stoffen...

DutchCraft productie proces

Door het kopen van een DutchCraft T-shirt draag je direct bij aan een betere wereld. Zowel sociaal als ecologisch. Eerlijke ambacht zonder kinderarbeid en een niet vervuilde katoen productie.

DutchCraft Kinderarbeid vrij

Onze productie

DutchCraft heeft het duurzaam atelier met de grootste zorg geselecteerd. Dat de T-shirts in Nederland gemaakt worden wil nog niet altijd zeggen dat de kwaliteit ook goed is. Een eerlijke productie in eigen land, met steengoede kwaliteit. De coupeuses worden goed betaald voor hun ambachtelijke werk. Hierdoor is de prijs natuurlijk wat hoger. Ook gebruiken wij geen plastic!

Dutchcraft Biologisch katoen

Onze grondstoffen

Bij het produceren in eigen land houdt onze drijfveer niet op. Het overgrote deel van beschikbare katoen is zwaar vervuild en bewerkt met allerlei pesticiden en chloor. Dit is enorm slecht voor het milieu. DutchCraft werkt alleen met 100% organische katoen van een goede afkomst en met het GOTS® keurmerk. Dit betekent ook dat de stof fijner aanvoelt en langer mee gaat.

DutchCraft USP

De keurmerken waarover we beschikken:

Global Organic Textile Standard® (GOTS®) is een internationaal keurmerk voor kleding die voor minstens 95 procent (te herkennen aan de tekst Organic) uit biologisch geproduceerde materialen bestaat. De T-shirts van DutchCraft bestaan uit 100 procent biologisch geproduceerde katoen.

Bij de teelt worden geen chemisch-synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. De standaard stelt eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën.

Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan.

DutchCraft GOTS
DutchCraft Co2

Ook verkleinen we onze CO2-voetafdruk enorm: Bijna de gehele productie vindt plaats in Nederland. Het atelier is geen grote fabriek, de uitstoot hiervan is laag en het percentage van duurzame hernieuwbare energiebronnen ligt op dit moment boven de 50%. We streven ernaar om binnen 5 jaar volledig groene hernieuwbare stroom te gebruiken.

Omdat onze T-Shirts door de brievenbus kunnen maken we gebruik van een brievenbus pakje van PostNL, dit betekend dat de uitstoot van transport een stuk lager is dan een traditioneel pakket. Het karton is gemaakt van gerecycled papier. Ook hergebruiken we alle verpakkingen van orders die naar ons retour komen. Zo zetten we een stapje in de goede richting naar een betere wereld. Door het dragen van een DutchCraft T-Shirt draag je daar direct aan mee!

DutchCraft parters